Národné

    • Detský denný prímestský letný tábor
      • Detský denný prímestský letný tábor

      • 15.07.2022 15:18
      • V prvých letných prázdninových dňoch 11.-15.7.2022 sa uskutočnil Detský denný prímestský letný tábor v spolupráci s CVČ pri ZŠ Petra Škrabáka, Združením Brezovček a mestom Dolný Kubín.
      • 1.deň:

        Navštívili sme Archeoprak Mokrý kút vo Vyšnom Kubíne kde sme pod vedením muzeológa a archeológa p. Tomáša Demiana spoznali život na Orave v období praveku a v jednotlivých jeho obdobiach. Spoznali sme výrobu keramiky, pestovanie hospodárskych plodín daného obdobia, výrobu odevov, zbraní ako aj odlievanie bronzu. Popoludnie sme zamerali na výrobu ozdobných predmetov z modelovacej hmoty - kery.

        Fotogaléria: TU

        2.deň:

        Navštívili sme športové stredisko Happy holds - lokálne boulder centrum, v ktorom sme si mali možnosť zmerať svoje sily a popasovať sa s výškou a lezením na lezeckej stene. Popoludnie pokračovalo v športovom duchu, súťažení v skupinách a zdolávaní rôznych prekážok.

        Fotogaléria: TU

        3.deň:

        Tretí deň sme venovali príprave na preteky v teréne. Našou úlohou bolo pripraviť si maskota, bojový pokrik tímu a tričká na Táborového Sparťana. Popoludnie bolo zamerané na riešenie hlavolamov a záhadných znakov v školskej záhrade. Výsledkom bolo nájdenie pokladu v uzamknutom trezore.

        Fotogaléria: TU

        4.deň:

        Štvrtok sme venovali celodennému výletu do Banskej Štiavnice. Navštívili sme Banské múzeum v prírode, sfárali do bane - štôlňa Bartolomej, spoznali históriu baníctva a ťažkú prácu baníkov. Našli sme si čas aj na návstevu pútnického miesta - štiavnickej Kalvárie.

        Fotogaléria: TU

        5.deň:

        Posledný deň bol vyvrcholením celého tábora. Zmerali sme si sily, súťaživosť, bojovnosť, vytrvalosť a odvahu v tímovom prekážkovom preteku v teréne - Táborový Sparťan. Nevadila nám ani voda, blato, piesok, či ťažký náklad.

        Fotogaléria: TU

        Opäť sme zažili nádherné dni so skvelými deťmi a ich pedagógmi. ĎAKUJEME!

      • Naspäť na zoznam článkov