Národné

      • Týždeň hlasného čítania

      • 05.05.2016 15:40
      • S KNIHOU KU ZDRAVIU
        V priebehu mesiaca apríl sme sa v spolupráci so  Združením Orava zapojili do 14. ročníka Týždňa hlasného čítania. Myšlienkou tejto akcie bolo zblížiť svet dospelých so svetom detí prostredníctvom príbehov a rozprávok. Zapojiť sa mohli okrem žiakov a učiteľov aj  rodičia, starí rodičia, súrodenci a ostatní dospelí, a pomôcť tak deťom objaviť svet príbehov plných múdrostí, zábavy i poučenia. Žiaci dostali od triednych pani učiteliek hrací plán, ktorý b ol rozvrhnutý do siedmich úsekov, ktoré predstavovali sedem dní.

      • Každý deň počas jedného týždňa mohli žiaci, ktorému rodič alebo iný dospelý aspoň 20 minút čítal, vyfarbiť jednu liečivú bylinku na pestrofarebnej lúke a splniť jednu úlohu. Deti postupne stretli  sedem byliniek. Okrem toho žiaci zbierali jednotlivé písmenká, z ktorých na konci týždňa vyskladali správnu odpoveď. Vyfarbené hracie plániky odovzdali na konci týždňa triednym učiteľkám, ktoré im ako spomienku na túto akciu odovzdali certifikát o účasti.

        Fotoalbum TU
        Táto akcia bola podporená ďalšími aktivitami, ktoré kladne pôsobili na triedne kolektívy a podporili tak chuť žiakov čítať kníhy. Žiaci v triedach spoločne čítali obľubené knihy. Na základe prečítaného, počas tohto týždňa, má za úlohu každá trieda do 29.4. 2016 vytvoriť spoločný poster pod názvom „Moja obľúbená kniha“, ktorý si vyvesí vo svojej triede na nástenku. Najkrajšie postery budú ocenené a zverejnené na webovej stránke školy. Celým týždňom všetkých sprevádzali rozhlasové vstupy s peknými príbehmi na zamyslenie.

        Chcete vidieť, ako sa triedy popasovali s úlohou?

        Fotoalbum TU

      • Naspäť na zoznam článkov