Národné

      • Celoslovenská kampaň Červené stužky

      • 05.12.2016 07:54
      • 1. december - Svetový deň boja proti AIDS
        1.december  bol na našej škole dňom, počas ktorého sme si všetci uvedomili vážnosť tejto choroby. Množstvo akcií určených hlavne pre žiakov vyšších ročníkov nám ukázalo rôzne podoby sveta choroby a nutnosť vedieť sa pred ňou ochrániť sa pre nás stáva povinnosťou voči nám samotným. Červené stužky na hrudi nám pripomenuli, že choroba tu stále je a je potrebné o nej hovoriť, ako aj učiť sa zodpovednému správaniu.

      • Rozhlasové vysielanie s prísunom informácií o AIDS otvorilo svet tých, ktorí chorobou trpia. Pre žiakov 8. a  9. ročníkov bola určená Žiacka univerzita, počas ktorej zistili noví informácie o pôvode choroby, jej šírení, spôsoboch prenosu ako aj spôsoboch ochrany.
        Prostredníctvom filmu Červená stuha okolo môjho domu sa žiaci preniesli do Juhoafrickej republiky, kde na príbehu Pinkie spoznali život ženy, zápasiacej s touto zákernou chorobou, ako aj s nepochopením jej dcéry Ntombi, ktorá nerozumie, prečo jej mama otvorene priznáva, že je HIV pozitívna a šíri osvetu medzi ľuďmi a doslova ich učí, ako sa majú pred chorobou chrániť.
        Záver podujatia predstavoval súťažný kvíz, ktorý bol zhrnutím získaných vedomostí o AIDS. Žiaci si so sebou odniesli leták o chorobe, spôsoboch ochrany aj potrebných vyšetreniach. Plagáty, znázorňujúce nutnosť chrániť sa pred AIDS, sa stali súčasťou nástenky na túto veľmi aktuálnu tému.
        Fotoalbum TU

      • Naspäť na zoznam článkov