Súťaže

    • Regionálne pexeso
      • Regionálne pexeso

      • 31.05.2023 08:16
      • Dňa  24.5.2023 sa  v Liptovských Sliačoch konala prehliadka regionálnej výchovy pod názvom „Regionálne pexeso“, ktorú každé dva roky organizuje Združenie pedagógov zo škôl s regionálnou výchovou.
      • Cieľom tohto združenia škôl je spoznávať  históriu a tradície svojho regiónu a budovať v žiakoch pocity hrdosti na svoj rodný kraj a tým pestovať lásku k domovine. Naša škola sa s hrdosťou hlási ku školám s regionálnou výchovou, čo sa prejavuje vo výučbe a v osobitnom predmete História regiónu, v práci krúžkov  a v samotnej činnosti žiakov a učiteľov.

        V amfiteátri v Liptovských Sliačoch sa predstavili školy zo všetkých kútov Slovenska vystúpením svojich súborov vo folklórnom programe a prezentáciou svojich ľudových výrobkov, charakteristických pre daný región.

        Našu školu reprezentoval svojím vystúpením Detský folklórny súbor Kolovrátok pod vedením pani učiteľky Strežovej a pani učiteľky Polákovej a s hudobným doprovodom pána Suroviaka, ktorý vždy sprevádza deti hrou na harmonike. Jarné pásmo, ktoré si na toto podujatie pripravili, zvládli na výbornú a boli príjemným záverom celého kultúrneho programu v sliačskom amfiteátri.

        Školu sme prezentovali aj prostredníctvom našich výrobkov v stánku. Ukázali sme sviečky, maľbu na sklo, liečivé vankúšiky, plstené a drôtené výrobky, predstavili sme školské učebnice Histórie regiónu, a okoloidúcich sme ponúkali chutnými medovníčkami. Domov sme si doniesli mnoho pestrých zážitkov a mnohé nápady na inšpiráciu pre tvorivé ručičky našich žiakov.

        Fotogaléria: TU

      • Naspäť na zoznam článkov